středa 10. září 2014

Tangled | Emma Chase



Autor: Emma Chase

Stran: 254


Drew Evans je třicátník, který sklízí úspěch v práci i u žen a je naprosto spokojený se svým životem. Co chce, to dostane, nebo to už má. Tedy až do chvíle, kdy nastoupí do práce jeho nová kolegyně Kate, sexy, chytrá a zasnoubená. Jenže Drew by se nedostal tak daleko, kdyby se nechal lehce odradit Ale co má dělat muž, kterého pověst playboye doslova předchází, když to se ženou začne myslet vážně?






"For those ladies out there who are listening, let me give you some free advice: If a guy who you just met at a club calls you baby, sweetheart, angel, or any other generic endearment? Don’t make the mistake of thinking he’s so into you, he’s already thinking up pet names. It’s because he can’t or doesn’t care to remember your actual name."

 Překlad:
Pro ty dámy, které poslouchají, nechte mě dát vám radu zdarma: Když vám chlap, kterého ste zrovna potkaly v klubu, říká bejby, zlato, zlatíčko, anděli nebo jinými obecnými jmény projevující lásku? Nedělejte tu chybu, že by jste si myslely, že se o vás tak zajímá, že už vymýšlí důvěrné přezdívky. Je to, protože si nemůže nebo mu nezáleží na tom, aby si zapamatoval vaše skutečné jméno.

Autorka
Emma Chase žije v malém venkovském městečku v New Jersey. Přes den se stará o rodinu, v noci hodiny dře, aby přivedla své postavy a jejich dovádění k životu. Je v dlouhotrvajícím vztahu láska/nenávist s kofeinem.
Emma je vášnivou čtenářkou. Než se její děti narodily, byla známá čtením celých knih během jediného dne.
Psaní pro ni bylo vždy vážní a vydání jejího debutu, romantické komedie Tangled, a moct se tedy nazývat autorkou,pro ni není nic jiného, než že se sny staly skutečností.



Postavy
Kate je sympatická tmavovláska, cílevědomá, co se týče práce, jistá si svými schopnostmi a kvalitami, což je osvěžující, protože spousta ženských postav se chovají jako naivní husičky, netknuté životem (a sexem), za to však s tak velkou hromadou komplexů, že by se z nich mohly léčit celý život. Kate je jiná a možná právě v tom se skrývá ta její sympatičnost.
Drew je ... takový typický hrdina. Pohledný,  úspěšný, chytrý a okouzlující. A samozřejmě sukničkář. Takový ten tak trochu rebel, pro kterého má každý žena slabost. Muž jenž má ten správný předpoklad, aby se stal Panem Dokonalým.Teď už mu jen stačí potkat tu pravou.



Můj názor
Zdá se vám to jako typický příklad ze žánru románů ze současnosti? Inu možná by to mohla být pravda. Koneckonců erotické/romantické knihy nemají až tak moc prostoru pro vmanévrování originality.Minimálně pokud to je kniha bez řešení duchařských příhod nebo detektivní zápletky. A přesto je v této knize něco víc. A to něco víc je Drew. Celá (!) kniha je psána právě z jeho pohledu. Drew "dává" rady čtenářkám, pletichaří proti své nové kolegyni nebo leží doma "nemocný".Tím vším prochází s tou správnou dávkou ironie.
Nejsem si vlastně úplně jistá, co přesně na téhle knize je. Možná na to přijdu, až si ji přečtu v češtině. Nebo možná ne. Abych tu jen nadšeně nežvanila, kniha měla své mouchy. Drew se párkrát zachoval jako osel hlavně pokud jde o událost těsně před jeho onemocněním. To mi přišlo nucené, jen aby se kniha posunula tam, kam autorka potřebovala. Jisté však je, že můžu knihu zařadit mezi ty lepší knihy ze žánru erotických/romantických románů ze současnosti.
Nevím, možná mám jen slabost pro postavy se smyslem pro humor (a ironii).

Kniha výchází v Čr 24.9. 2014, vydává nakladatelství Mladá fronta, český název Zapletený.




Žádné komentáře:

Okomentovat